
综合检测(B卷) (时间:120分钟满分:150分) 第一部分听力(共两节,满分30分) 第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最 佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对 话仅读一遍。 M:Jane,do you have a map of Manchester?I want to find a good place to eat. W:Why not try Chinatown?There are plenty of good Chinese restaurants there,and it's near here. 1.Why does the man need a map? A.To tour Manchester. B.To find a restaurant. C.To learn about China. 答案B M:Let's do something different for vacation this year.Oh,let's go to Colorado.I want to learn to ski. W:Oh,Paul,you know I don't like cold weather.Can't we go somewhere warm,like the beach? 2.What does the woman want to do for vacation? A.Go to the beach. B.Travel to Colorado. C.Learn to ski. 答案A W:This job is for three days a week:Monday,Friday and Saturday.Are you Okay with that? M:Mmm...I was hoping to have Saturday free.But I need the job,so...can you tell me what exactly I will do? 3.What will the man probably do? A.Take the job. B.Refuse the offer. C.Change the working hours. 答案A M:Do you know if John's coming home for dinner? W:He'll be late.He said not to wait for him. 4.What does the woman say about John? A.He won't wait for her. B.He won't come home today. C.He won't be on time for dinner. 答案c W:I'm really tired from packing all these boxes for three hours.It'sabout time to call it a day M:I know.Maybe we could do it first thing tomorrow morning W:Why not?These orders are not urgent. 5.What will the speakers probably do next?
综合检测(B 卷) (时间:120 分钟 满分:150 分) 第一部分 听力(共两节,满分 30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最 佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对 话仅读一遍。 M:Jane,do you have a map of Manchester?I want to find a good place to eat. W:Why not try Chinatown?There are plenty of good Chinese restaurants there,and it’s near here. 1.Why does the man need a map? A.To tour Manchester. B.To find a restaurant. C.To learn about China. 答案 B M:Let’s do something different for vacation this year.Oh,let’s go to Colorado.I want to learn to ski. W:Oh,Paul,you know I don’t like cold weather.Can’t we go somewhere warm,like the beach? 2.What does the woman want to do for vacation? A.Go to the beach. B.Travel to Colorado. C.Learn to ski. 答案 A W:This job is for three days a week:Monday,Friday and Saturday.Are you Okay with that? M:Mmm...I was hoping to have Saturday free.But I need the job,so...can you tell me what exactly I will do? 3.What will the man probably do? A.Take the job. B.Refuse the offer. C.Change the working hours. 答案 A M:Do you know if John’s coming home for dinner? W:He’ll be late.He said not to wait for him. 4.What does the woman say about John? A.He won’t wait for her. B.He won’t come home today. C.He won’t be on time for dinner. 答案 C W:I’m really tired from packing all these boxes for three hours.It’s about time to call it a day. M:I know.Maybe we could do it first thing tomorrow morning. W:Why not?These orders are not urgent. 5.What will the speakers probably do next?

A.Order some boxes. B.Go home and rest. C.Continue working. 答案B 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个 选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟:听完 后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第6、7题。 M:Lisa?Hi! W:Hi,Tom. M:Don't you usually drive to work? W:Usually,but not in bad weather. M:Why is that? W:The traffic gets a lot worse when it rains or snows. M:I always take the train.It's a lot faster for me than driving. W:It's faster for me,too,but the time isn't always convenient. M:Yeah,but think of all the things you can do on the train-read a book or the newspaper... W:Or answer my email...No,thanks!My workday is long enough already 6.How does the woman usually go to work? A.By car. B.By bus. C.By train. 答案A 7.What do the speakers agree about taking the train? A.It is safer B.It is faster.C.It is cheaper. 答案B 听第7段材料,回答第8至10题。 W:I think the car we saw yesterday would be a good deal.What do you think? M:Yes,but I think you should ask someone to take a look at it just to be sure. W:My friend Jack knows cars,and he helped me do the check this morning. M:It was smart of you to think ahead.Have you and the salesman agreed on a price? W:Yes,he finally agreed to accept the discounted price I asked. M:Then have you thought about how to pay? W:Well,I've saved up enough money to pay cash for this car. M:Good.Let me go with you to make the payment and drive the car home for you. W:Thank you.That would make it much easier for me. M:You're welcome.Let's go and take care of that right now. 8.What does the man suggest the woman doing? A.Saving up for the car. B.Going to another car dealer C.Asking someone to check the car. 客案 9.What is the salesman going to do?
A.Order some boxes. B.Go home and rest. C.Continue working. 答案 B 第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个 选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完 后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第 6 段材料,回答第 6、7 题。 M:Lisa?Hi! W:Hi,Tom. M:Don’t you usually drive to work? W:Usually,but not in bad weather. M:Why is that? W:The traffic gets a lot worse when it rains or snows. M:I always take the train.It’s a lot faster for me than driving. W:It’s faster for me,too,but the time isn’t always convenient. M:Yeah,but think of all the things you can do on the train—read a book or the newspaper... W:Or answer my email...No,thanks!My workday is long enough already. 6.How does the woman usually go to work? A.By car. B.By bus. C.By train. 答案 A 7.What do the speakers agree about taking the train? A.It is safer. B.It is faster. C.It is cheaper. 答案 B 听第 7 段材料,回答第 8 至 10 题。 W:I think the car we saw yesterday would be a good deal.What do you think? M:Yes,but I think you should ask someone to take a look at it just to be sure. W:My friend Jack knows cars,and he helped me do the check this morning. M:It was smart of you to think ahead.Have you and the salesman agreed on a price? W:Yes,he finally agreed to accept the discounted price I asked. M:Then have you thought about how to pay? W:Well,I’ve saved up enough money to pay cash for this car. M:Good.Let me go with you to make the payment and drive the car home for you. W:Thank you.That would make it much easier for me. M:You’re welcome.Let’s go and take care of that right now. 8.What does the man suggest the woman doing? A.Saving up for the car. B.Going to another car dealer. C.Asking someone to check the car. 答案 C 9.What is the salesman going to do?

A.Give a discount. B.Stick to a high price. C.Ask for cash payment. 答案A 10.How will the man help the woman? A.Lend money to her B.Drive her car home. C.Take care of her car. 答案B 听第8段材料,回答第11至13题。 M:Being away from home for college can be stressful.Besides all the pressures of study,there's the pressure on your pocket.Today,let's go to a university to find out.Excuse me.Can I ask you a few questions? W:Okay. M:How do you find the cost of living in the city? W:Everything is expensive,including clothing,housing and travelling. M:So,what do you spend most on? W:Transport,I think.For food,if I cook myself,it's not expensive at all.For clothing,I bring my clothes here from my home country,where they're nice and cheap.But every week,I have to spend more than 100 pounds on the trains. M:Then what's the social life like? W:I'm a very social person.I love hanging out with my friends and meeting new people.Thankfully,I don't drink,so the only expense is maybe tickets to the cinemas,club,and so on. 11.What does the woman think of the living expenses in the city? A.Fairly low. B.Just Okay.C.Very high 答案 12.What does the woman spend most on? A.Meals. B.Trains. C.Clothes. 答案B 13.What does the woman do in her free time? A.See films. B.Travel around.C.Go for a drink. 答案A 听第9段材料,回答第14至16题。 W:Can you fix a time for the next meeting,Alex?How about June 12th?That's after the trade exhibition. M:I think something is happening on that day,Rebecca. W:Oh,yes.You're right.The people from Head Office are coming. M:What time does their plane arrive?Can we have the meeting in the morning? W:No,it's all arranged.I'm meeting them at half past ten,so I won't be available all that day. M:Well,let's have the meeting earlier in June,then.The trade exhibition finishes on the third,doesn'tit?
A.Give a discount. B.Stick to a high price. C.Ask for cash payment. 答案 A 10.How will the man help the woman? A.Lend money to her. B.Drive her car home. C.Take care of her car. 答案 B 听第 8 段材料,回答第 11 至 13 题。 M:Being away from home for college can be stressful.Besides all the pressures of study,there’s the pressure on your pocket.Today,let’s go to a university to find out.Excuse me.Can I ask you a few questions? W:Okay. M:How do you find the cost of living in the city? W:Everything is expensive,including clothing,housing and travelling. M:So,what do you spend most on? W:Transport,I think.For food,if I cook myself,it’s not expensive at all.For clothing,I bring my clothes here from my home country,where they’re nice and cheap.But every week,I have to spend more than 100 pounds on the trains. M:Then what’s the social life like? W:I’m a very social person.I love hanging out with my friends and meeting new people.Thankfully,I don’t drink,so the only expense is maybe tickets to the cinemas,club,and so on. 11.What does the woman think of the living expenses in the city? A.Fairly low. B.Just Okay. C.Very high. 答案 C 12.What does the woman spend most on? A.Meals. B.Trains. C.Clothes. 答案 B 13.What does the woman do in her free time? A.See films. B.Travel around. C.Go for a drink. 答案 A 听第 9 段材料,回答第 14 至 16 题。 W:Can you fix a time for the next meeting,Alex?How about June 12th?That’s after the trade exhibition. M:I think something is happening on that day,Rebecca. W:Oh,yes.You’re right.The people from Head Office are coming. M:What time does their plane arrive?Can we have the meeting in the morning? W:No,it’s all arranged.I’m meeting them at half past ten,so I won’t be available all that day. M:Well,let’s have the meeting earlier in June,then.The trade exhibition finishes on the third,doesn’t it?

W:Yes,but we need John's report for the meeting.How's it going? M:I'm afraid John hasn't started yet.The figures won't be in place till next week W:Will it be ready early in June? M:Well,not really.He told me that he will finish them by June 10th. W:So,we're looking at the week starting the 17th.How about two o'clock on that day? M:I think that's okay.Let's meet here again then. 14.What will Rebecca do on June 12th? A.Go on a business trip. B.Organise a trade exhibition. C.Meet the people from Head Office. 答案C 15.What is John preparing for the meeting? A.A report. B.A timetable.C.A speech. 答案A 16.When do the speakers decide to have the meeting? A.On June 4th. B.On June 10th.C.On June 17th 窨案 听第10段材料,回答第17至20题。 W:Hello,everyone.In today's programme,I'd like to share a true story of mine.One day,my friends and I had just finished lunch at a hotel when it started to rain heavily.When it became lighter,I decided to brave the rain to get car and go home.It was parked three blocks away.My friends argued I shouldn't go because at that time,I was due to give birth in three months.I promised I'd be very careful.One of them wanted to come with me,but I insisted she stay with another friend who needed help with her baby.When I walked to the first crossroads,a taxi stopped and a passenger came out with an umbrella.Before I knew what was happening,he walked right beside me and told me he would walk with me to where I would go.I refused,but he insisted.During our walk,he kept telling me to walk slowly.When we got to the parking lot,I thanked him and we parted ways.I did not get his name and may not even recognise him now.Did he purposely stop for me?I'll never know. 17.What did the speaker decide to do after lunch that day? A.Stay to help her friend. B.Drive home in the rain. C.Wait for the rain to stop. 答案B 18.What can we learn about the speaker then? A.She worked at a hotel. B.She had bought a new car. C.She was having a baby soon. 客案 19.Where did the speaker meet the taxi passenger? A.At a crossroads. B.In front of a hotel. C.Beside a parking lot
W:Yes,but we need John’s report for the meeting.How’s it going? M:I’m afraid John hasn’t started yet.The figures won’t be in place till next week. W:Will it be ready early in June? M:Well,not really.He told me that he will finish them by June 10th. W:So,we’re looking at the week starting the 17th.How about two o’clock on that day? M:I think that’s okay.Let’s meet here again then. 14.What will Rebecca do on June 12th? A.Go on a business trip. B.Organise a trade exhibition. C.Meet the people from Head Office. 答案 C 15.What is John preparing for the meeting? A.A report. B.A timetable. C.A speech. 答案 A 16.When do the speakers decide to have the meeting? A.On June 4th. B.On June 10th. C.On June 17th. 答案 C 听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。 W:Hello,everyone.In today’s programme,I’d like to share a true story of mine.One day,my friends and I had just finished lunch at a hotel when it started to rain heavily.When it became lighter,I decided to brave the rain to get car and go home.It was parked three blocks away.My friends argued I shouldn’t go because at that time,I was due to give birth in three months.I promised I’d be very careful.One of them wanted to come with me,but I insisted she stay with another friend who needed help with her baby.When I walked to the first crossroads,a taxi stopped and a passenger came out with an umbrella.Before I knew what was happening,he walked right beside me and told me he would walk with me to where I would go.I refused,but he insisted.During our walk,he kept telling me to walk slowly.When we got to the parking lot,I thanked him and we parted ways.I did not get his name and may not even recognise him now.Did he purposely stop for me?I’ll never know. 17.What did the speaker decide to do after lunch that day? A.Stay to help her friend. B.Drive home in the rain. C.Wait for the rain to stop. 答案 B 18.What can we learn about the speaker then? A.She worked at a hotel. B.She had bought a new car. C.She was having a baby soon. 答案 C 19.Where did the speaker meet the taxi passenger? A.At a crossroads. B.In front of a hotel. C.Beside a parking lot

答案A 20.What does the speaker talk about? A.An exciting lunch party B.A well-known short story C.An unforgettable experience. 答案 第二部分阅读(共两节,满分50分) 第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分) 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。 A Understanding cultural body language in other countries is very helpful in communication,especially when we can't speak a foreign language.Here are some gestures and their meanings in different cultures.I hope these will help you when you try to interact with foreigners. Head movements In some parts of India,people shake their heads to show they are actively listening or agree with you.In western countries,people nod to confirm.However,in Bulgaria and Greece,nodding actually means the contrary. Eye contacts Some countries,such as Japan and Finland,consider constant eye contact awkward.In Caribbean cultures,children and teenagers are taught not to look at adults in the eyes when they are being corrected.Strong eye contact is common among people of the same sex in Spain and Arabic countries Hands The "thumbs up"sign is used in many cultures to mean "OK".In France,it can mean No.1.Interestingly,the"OK"sign means"zero"or"nothing"in France,while some other European countries such as Greece,Italy,Brazil,and Russia consider it as impolite Greetings and goodbyes Shaking hands is a normal and formal way to greet or say goodbye in western countries.But in Romania,only men usually shake hands.And they do it every time they meet,not just the first!In England,however,it's unusual to shake hands with someone you are introduced to in an informal setting. Legs Sitting with crossed legs is common in North America and European countries,but it is considered disrespectful in Asia and the Middle East where a straight and balanced posture is the norm().Body language varies from country to country. When you communicate with foreigners,one safe way is to understand,respect and follow the culture. 21.Why does the author write the first paragraph? A.To tell us the writing purpose. B.To show ways of communicating C.To stress the importance of language D.To compare the cultural differences. 答案A
答案 A 20.What does the speaker talk about? A.An exciting lunch party. B.A well-known short story. C.An unforgettable experience. 答案 C 第二部分 阅读(共两节,满分 50 分) 第一节(共 15 小题;每小题 2.5 分,满分 37.5 分) 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。 A Understanding cultural body language in other countries is very helpful in communication,especially when we can’t speak a foreign language.Here are some gestures and their meanings in different cultures.I hope these will help you when you try to interact with foreigners. Head movements In some parts of India,people shake their heads to show they are actively listening or agree with you.In western countries,people nod to confirm.However,in Bulgaria and Greece,nodding actually means the contrary. Eye contacts Some countries,such as Japan and Finland,consider constant eye contact awkward.In Caribbean cultures,children and teenagers are taught not to look at adults in the eyes when they are being corrected.Strong eye contact is common among people of the same sex in Spain and Arabic countries. Hands The “thumbs up” sign is used in many cultures to mean “OK”.In France,it can mean No.1.Interestingly,the“OK”sign means “zero”or “nothing” in France,while some other European countries such as Greece,Italy,Brazil,and Russia consider it as impolite. Greetings and goodbyes Shaking hands is a normal and formal way to greet or say goodbye in western countries.But in Romania,only men usually shake hands.And they do it every time they meet,not just the first!In England,however,it’s unusual to shake hands with someone you are introduced to in an informal setting. Legs Sitting with crossed legs is common in North America and European countries,but it is considered disrespectful in Asia and the Middle East where a straight and balanced posture is the norm(规范).Body language varies from country to country. When you communicate with foreigners,one safe way is to understand,respect and follow the culture. 21.Why does the author write the first paragraph? A.To tell us the writing purpose. B.To show ways of communicating. C.To stress the importance of language. D.To compare the cultural differences. 答案 A

解机推理判断题。根据文章第一段内容可知,理解其他国家的文化肢体语言对交流非常有帮 助,作者希望他所写的文章对那些尝试和外国人交流的人来说有所帮助。由此可以推断,在第 一段中作者表明了他的写作目的。故选A项。 22.What can we learn about body language according to the text? A.Constant eye contact is advisable in Japanese. B.Sitting with crossed legs is popular in the Middle East. C.Shaking hands only happens between men in Romania. D.The "thumbs up"sign can be considered polite in Italy 答案c 解析细节理解题。根据文章第五段的“Shaking hands is a normal and formal way to greet or say goodbye in western countries.But in Romania,.only men usually shake hands."(在西方国家, 手是一种正常和正式的问候或道别方式。但是在罗马尼亚,只有男人才握手。)可知,在罗马 尼亚,只有男人才握手。故选C项。 23.Which can best describe the author's advice on communication with body language? A.Practice makes perfect. B.Actions speak louder than words. C.Seeing is believing. D.When in Rome,do as the Romans do 客案D 解析推理判断题。根据文章最后一段“When you communicate with foreigners,one safe way is to understand,respect and follow the culture..”(当你与外国人交流时,一个安全的方法就是理 解、尊重并遵循当地文化。)可知,作者给出的建议是:入乡随俗。D项可译为“入乡随俗”,符 合题意。故选D项。 B A 1,400-year-old Peruvian method of diverting()water could supply up to 100 million cubic metres of water-equal to 40,000 Olympic-size swimming pools'worth of water-to Lima each year,according to a new study.It's one example of how ancient methods could support existing modern ones in countries without enough water. More than a billion people across the world face water shortages.Man-made reservoirs store rainwater and water overflow for use during drier times.But reservoirs are costly,require years to plan and can still fail to meet water needs. Peru's capital,Lima,depends on water from rivers high in the Andes Mountains.It takes only a few days for water to flow down to the city.So when the dry season begins in the mountains,the water supply quickly disappears.The city suffers shortages of 43 million cubic metres during the dry season.It solves this with modern structures such as man-made reservoirs.These reservoirs are not the only solution,however.Over a thousand years ago,indigenous()people developed another way to solve water problems. Boris Ochoa-Tocachi is a researcher at Imperial College London and lead writer of the study.He explored one of the last remaining water-harvesting systems in the small mountain community of Huamantanga,Peru.The system was developed even before the ancient Inca civilisation. The 1,400-year-old system is designed to increase the water supply during the dry season by diverting and slowing water as it travels down the mountains.This nature-based method is made of special canals that guide water from its source to a series of water bodies and hillsides.The water
解析推理判断题。根据文章第一段内容可知,理解其他国家的文化肢体语言对交流非常有帮 助,作者希望他所写的文章对那些尝试和外国人交流的人来说有所帮助。由此可以推断,在第 一段中作者表明了他的写作目的。故选 A 项。 22.What can we learn about body language according to the text? A.Constant eye contact is advisable in Japanese. B.Sitting with crossed legs is popular in the Middle East. C.Shaking hands only happens between men in Romania. D.The “thumbs up” sign can be considered polite in Italy. 答案 C 解析细节理解题。根据文章第五段的“Shaking hands is a normal and formal way to greet or say goodbye in western countries.But in Romania,only men usually shake hands.”(在西方国家,握 手是一种正常和正式的问候或道别方式。但是在罗马尼亚,只有男人才握手。)可知,在罗马 尼亚,只有男人才握手。故选 C 项。 23.Which can best describe the author’s advice on communication with body language? A.Practice makes perfect. B.Actions speak louder than words. C.Seeing is believing. D.When in Rome,do as the Romans do. 答案 D 解析推理判断题。根据文章最后一段“When you communicate with foreigners,one safe way is to understand,respect and follow the culture.”(当你与外国人交流时,一个安全的方法就是理 解、尊重并遵循当地文化。)可知,作者给出的建议是:入乡随俗。D 项可译为“入乡随俗”,符 合题意。故选 D 项。 B A 1,400-year-old Peruvian method of diverting(使转向) water could supply up to 100 million cubic metres of water—equal to 40,000 Olympic-size swimming pools’ worth of water—to Lima each year,according to a new study.It’s one example of how ancient methods could support existing modern ones in countries without enough water. More than a billion people across the world face water shortages.Man-made reservoirs store rainwater and water overflow for use during drier times.But reservoirs are costly,require years to plan and can still fail to meet water needs. Peru’s capital,Lima,depends on water from rivers high in the Andes Mountains.It takes only a few days for water to flow down to the city.So when the dry season begins in the mountains,the water supply quickly disappears.The city suffers shortages of 43 million cubic metres during the dry season.It solves this with modern structures such as man-made reservoirs.These reservoirs are not the only solution,however.Over a thousand years ago,indigenous(本地的) people developed another way to solve water problems. Boris Ochoa-Tocachi is a researcher at Imperial College London and lead writer of the study.He explored one of the last remaining water-harvesting systems in the small mountain community of Huamantanga,Peru.The system was developed even before the ancient Inca civilisation. The 1,400-year-old system is designed to increase the water supply during the dry season by diverting and slowing water as it travels down the mountains.This nature-based method is made of special canals that guide water from its source to a series of water bodies and hillsides.The water

goes slowly into the ground,then flows downhill through the soil and reappears in water bodies near the community. The researchers measured how much the system slowed the flow of water by injecting special dye in the highlands and noting when it reappeared in water bodies.The dyed water started to surface two weeks later and continued flowing for eight months-a huge improvement over the hours or days it would normally take 24.How much water does an Olympic-size swimming pool need? A.2.500 cubic metres. B.4.000 cubic metres C.1,000 cubic metres. D.1,400 cubic metres. 含案A 解桐细节理解题。根据第一段第一句可知,一亿立方米的水相当于四万个奥运会游泳池的 水。用一亿除以四万等于2500,也就是说一个奥运会游泳池需要2500立方米的水。故选A 项。 25.What can be learned about the ancient water system? A.It was developed during the ancient Inca civilisation. B.It is nature-based and made of special canals. C.It is the last water system left in Huamantanga D.It can satisfy water needs of Lima throughout the year. 客案B 解析细节理解题。根据倒数第二段的This nature-based method is made of special canals that guide water from its source to a series of water bodies and hillsides..”可知,This nature-based method指代的是上一句中的The1,400-year-old system(有1400年历史的系统),也就是题千 中的the ancient water system(古代的水系统)。由此可推断出,这个古代的水系统是基于自然 方法的,而且是由特殊的沟渠构成的。故选B项。 26.What does the underlined word"this"probably refer to in paragraph 3? A.Water resources.B.Water supply. C.Water shortage. D.Water system. 含案c 解桐词义猜测题。画线词所在句句意为“通过人工水库等现代结构解决了”。根据画 线词上一句The city suffers shortages of43 million cubic metres during the dry season..”可知,这 座城市在旱季遭遇4300万立方米的水资源短缺。由此可推断出,画线词所在句解决的应该 是水资源短缺问题,water shortage意为“缺水”,符合语境。故选C项。 27.Which of the following order shows how the ancient system works? a.The water flows downhill through the soil. b.The water surfaces in water bodies. c.The water goes slowly into the ground. d.The water flows to water bodies and hillsides. A.d→a→b→c B.b→c+a→d C.a→b→c→d D.d+c→a→b 答案D 解析细节理解题。根据倒数第二段的“This nature-based method is made of special canals that guide water from its source to a series of water bodies and hillsides.The water goes slowly into the ground,then flows downhill through the soil and reappears in water bodies near the community." 可知,首先,这种基于自然方法的水系统是由特殊的沟渠构成的,引导水从源头流向一系列的
goes slowly into the ground,then flows downhill through the soil and reappears in water bodies near the community. The researchers measured how much the system slowed the flow of water by injecting special dye in the highlands and noting when it reappeared in water bodies.The dyed water started to surface two weeks later and continued flowing for eight months—a huge improvement over the hours or days it would normally take. 24.How much water does an Olympic-size swimming pool need? A.2,500 cubic metres. B.4,000 cubic metres. C.1,000 cubic metres. D.1,400 cubic metres. 答案 A 解析细节理解题。根据第一段第一句可知,一亿立方米的水相当于四万个奥运会游泳池的 水。用一亿除以四万等于 2 500,也就是说一个奥运会游泳池需要 2 500 立方米的水。故选 A 项。 25.What can be learned about the ancient water system? A.It was developed during the ancient Inca civilisation. B.It is nature-based and made of special canals. C.It is the last water system left in Huamantanga. D.It can satisfy water needs of Lima throughout the year. 答案 B 解析细节理解题。根据倒数第二段的“This nature-based method is made of special canals that guide water from its source to a series of water bodies and hillsides.”可知,This nature-based method 指代的是上一句中的 The 1,400-year-old system(有 1 400 年历史的系统),也就是题干 中的 the ancient water system(古代的水系统)。由此可推断出,这个古代的水系统是基于自然 方法的,而且是由特殊的沟渠构成的。故选 B 项。 26.What does the underlined word “this” probably refer to in paragraph 3? A.Water resources. B.Water supply. C.Water shortage. D.Water system. 答案 C 解析词义猜测题。画线词所在句句意为“通过人工水库等现代结构解决了 ”。根据画 线词上一句“The city suffers shortages of 43 million cubic metres during the dry season.”可知,这 座城市在旱季遭遇 4 300 万立方米的水资源短缺。由此可推断出,画线词所在句解决的应该 是水资源短缺问题,water shortage 意为“缺水”,符合语境。故选 C 项。 27.Which of the following order shows how the ancient system works? a.The water flows downhill through the soil. b.The water surfaces in water bodies. c.The water goes slowly into the ground. d.The water flows to water bodies and hillsides. A.d→a→b→c B.b→c→a→d C.a→b→c→d D.d→c→a→b 答案 D 解析细节理解题。根据倒数第二段的“This nature-based method is made of special canals that guide water from its source to a series of water bodies and hillsides.The water goes slowly into the ground,then flows downhill through the soil and reappears in water bodies near the community.” 可知,首先,这种基于自然方法的水系统是由特殊的沟渠构成的,引导水从源头流向一系列的

水体和山坡,与d项(水流向水体和山拔)表达的意思一致;然后,水慢慢地流入地下,与℃项(水 授慢地流入地下)表达的意思一致;接下来,水通过土壤向下流动,与项(水通过土壤流下山) 表达的意思一致;最后,水重新出现在社区附近的水体中,与b项(水在水体中显露)表达的意思 一致。由此可推断出,这个古老的系统是按照“d→℃→a→b”的顺序运转的。故选D项。 What do you usually do when you have some free time?Do you take part in any form of hobby?If your answer is no,then you should think twice.Experiencing some type of interest or hobby might be the ideal way to develop your brain and improve your creative thinking. Here is a common problem that many older people have.They have spent such a great deal of time raising their family that once their children are grown and left home,they all of a sudden start to experience their age.Quite often,it is not their age that is the concern.It is the fact that they are unexpectedly offered more time on their hands. When you put in too much time not doing anything,this can affect your brain.This is just where the expression "If you don't use it,you lose it"definitely is the truth.Your mind needs working out much like any other muscle in your body.This is why getting a hobby matters.It offers you something to do and is a perfect way to meet new people. Enjoying a hobby is also a perfect way to improve creative thinking at any age.Even young children can profit from taking a new hobby.For retired people,enjoying a hobby which they can find entertainment in with their grandchildren will help keep them active and feeling young at heart. Several hobbies that are terrific for both your mind and your body include yoga,biking,swimming and golf.If you aren't fond of sports,even taking a walk regularly is a wonderful way to keep active.It helps you to appreciate fresh scenery and it has been suggested that the colours green and blue help make you more creative. As you can see above,you can get pretty much from taking a hobby.With so many choices waiting for you,begin your journey right away! 28.What can be implied about many older people from paragraph 2? A.They lock creative thinking B.They should develop their brain. C.They concern about their age. D.They used to have little free time. 含案b 解析推理判断题。由第二段中的They have spent such a great deal of time raising their family...Quite often,it is not their age that is the concern.It is the fact that they are unexpectedly offered more time on their hands.”可知,很多老年人年轻时把时间主要用来养活家庭,年老之 后,他们担心的不是变老,而是他们有了过多的可以自己支配的时间。由此可以推知,他们原 来没有什么自由时间。故选D项。 29.Why does getting a hobby matter according to the text? A.It strengthens one's brain. B.It helps build up one's muscle C.It enables one to make friends. D.It improves one's living conditions. 答案A
水体和山坡,与 d 项(水流向水体和山坡)表达的意思一致;然后,水慢慢地流入地下,与 c 项(水 慢慢地流入地下)表达的意思一致;接下来,水通过土壤向下流动,与 a 项(水通过土壤流下山) 表达的意思一致;最后,水重新出现在社区附近的水体中,与 b 项(水在水体中显露)表达的意思 一致。由此可推断出,这个古老的系统是按照“d→c→a→b”的顺序运转的。故选 D 项。 C What do you usually do when you have some free time?Do you take part in any form of hobby?If your answer is no,then you should think twice.Experiencing some type of interest or hobby might be the ideal way to develop your brain and improve your creative thinking. Here is a common problem that many older people have.They have spent such a great deal of time raising their family that once their children are grown and left home,they all of a sudden start to experience their age.Quite often,it is not their age that is the concern.It is the fact that they are unexpectedly offered more time on their hands. When you put in too much time not doing anything,this can affect your brain.This is just where the expression “If you don’t use it,you lose it”definitely is the truth.Your mind needs working out much like any other muscle in your body.This is why getting a hobby matters.It offers you something to do and is a perfect way to meet new people. Enjoying a hobby is also a perfect way to improve creative thinking at any age.Even young children can profit from taking a new hobby.For retired people,enjoying a hobby which they can find entertainment in with their grandchildren will help keep them active and feeling young at heart. Several hobbies that are terrific for both your mind and your body include yoga,biking,swimming and golf.If you aren’t fond of sports,even taking a walk regularly is a wonderful way to keep active.It helps you to appreciate fresh scenery and it has been suggested that the colours green and blue help make you more creative. As you can see above,you can get pretty much from taking a hobby.With so many choices waiting for you,begin your journey right away! 28.What can be implied about many older people from paragraph 2? A.They lock creative thinking. B.They should develop their brain. C.They concern about their age. D.They used to have little free time. 答案 D 解析推理判断题。由第二段中的“They have spent such a great deal of time raising their family... Quite often,it is not their age that isthe concern.It is the fact that they are unexpectedly offered more time on their hands.”可知,很多老年人年轻时把时间主要用来养活家庭,年老之 后,他们担心的不是变老,而是他们有了过多的可以自己支配的时间。由此可以推知,他们原 来没有什么自由时间。故选 D 项。 29.Why does getting a hobby matter according to the text? A.It strengthens one’s brain. B.It helps build up one’s muscle. C.It enables one to make friends. D.It improves one’s living conditions. 答案 A

解析细节理解题。由第三段中的Your mind needs working out much like any other muscle in your body.This is why getting a hobby matters.”可知,就像你身体的其他部位一样,你的大脑需 要锻炼。这就是业余爱好重要的原因。由此可知,业余爱好可以锻炼大脑,增强脑力。故选A 项。 30.What does the underlined word"terrific"in paragraph 5 probably mean? A.Specific. B.Disgusting. C.Wonderful. D.Fundamental. 答案c 解析词义猜测题。第三段和第四段中主要介绍了业余爱好可以锻炼脑力,同时对身体有好 处。画线词所在句子“Several hobbies that are terrific for both your mind and your body include yoga,biking,swimming and golf.”则介绍了几个对脑力和身体有好处的活动:瑜伽、骑自行 车、游泳、高尔夫等等。结合选项,该画线词意思应为“极好的”。故选C项。 31.Which of the following can be the best title for the text? A.Trying Different Hobbies B.Spending Your Free Time C.Experiencing Your Hobby Now D.Feeling Young at Heart 答案C 解桐标题归纳题。文章主要介绍了业余爱好对人的大脑和创造性思维的好处。最后一段是 总结段,提到“我们可以从业余爱好中受益。你可以有很多选择,马上开始吧!”结合选项,C项 最适合做该文标题。 0 Schools across the world are trying to come up with solutions to keep students active.Some are replacing traditional classroom chairs with exercise balls or standing desks.At Ward Elementary School in Winston,North Carolina students have adopted a new programme that requires riding fixed bikes while reading. "Read and Ride"is the creation of school counselor Scott Ertl,who came up with the idea while he was exercising and reading at the gym.Believing it would be a fun way to convince students to become more active,he placed one in the corner of his classroom and encouraged them to use it during independent reading classes. It was so popular that Ertl decided to add more bikes and offer the"Read and Ride" programme to the entire school.Today Ward Elementary has a dedicated exercise room filled with bikes that can be used by students while completing their daily reading assignments. Besides making reading more fun,the programme also helps students exercise at a comfortable pace without the pressure that comes with regular sports-related activities.It is also a perfect way to release energy during days when the weather is not helpful to outdoor activities. Most importantly,however,are the programme's academic benefits.A year after Read and Ride was introduced at Ward Elementary School,students actively involved in the programme demonstrated an astonishing 83%reading proficiency.Those that had not taken advantage of the exercise bikes tested at a much lower,41%. Though the substantial improvement in academic achievement cannot all be attributed to programmes like"Read and Ride",experts believe they are a significant contributor.That's because studies have shown that physical activity stimulates()brain cells and helps prepare it
解析细节理解题。由第三段中的“Your mind needs working out much like any other muscle in your body.This is why getting a hobby matters.”可知,就像你身体的其他部位一样,你的大脑需 要锻炼。这就是业余爱好重要的原因。由此可知,业余爱好可以锻炼大脑,增强脑力。故选 A 项。 30.What does the underlined word “terrific”in paragraph 5 probably mean? A.Specific. B.Disgusting. C.Wonderful. D.Fundamental. 答案 C 解析词义猜测题。第三段和第四段中主要介绍了业余爱好可以锻炼脑力,同时对身体有好 处。画线词所在句子“Several hobbies that are terrific for both your mind and your body include yoga,biking,swimming and golf.”则介绍了几个对脑力和身体有好处的活动:瑜伽、骑自行 车、游泳、高尔夫等等。结合选项,该画线词意思应为“极好的”。故选 C 项。 31.Which of the following can be the best title for the text? A.Trying Different Hobbies B.Spending Your Free Time C.Experiencing Your Hobby Now D.Feeling Young at Heart 答案 C 解析标题归纳题。文章主要介绍了业余爱好对人的大脑和创造性思维的好处。最后一段是 总结段,提到“我们可以从业余爱好中受益。你可以有很多选择,马上开始吧!”结合选项,C 项 最适合做该文标题。 D Schools across the world are trying to come up with solutions to keep students active.Some are replacing traditional classroom chairs with exercise balls or standing desks.At Ward Elementary School in Winston,North Carolina students have adopted a new programme that requires riding fixed bikes while reading. “Read and Ride” is the creation of school counselor Scott Ertl,who came up with the idea while he was exercising and reading at the gym.Believing it would be a fun way to convince students to become more active,he placed one in the corner of his classroom and encouraged them to use it during independent reading classes. It was so popular that Ertl decided to add more bikes and offer the “Read and Ride” programme to the entire school.Today Ward Elementary has a dedicated exercise room filled with bikes that can be used by students while completing their daily reading assignments. Besides making reading more fun,the programme also helps students exercise at a comfortable pace without the pressure that comes with regular sports-related activities.It is also a perfect way to release energy during days when the weather is not helpful to outdoor activities. Most importantly,however,are the programme’s academic benefits.A year after Read and Ride was introduced at Ward Elementary School,students actively involved in the programme demonstrated an astonishing 83% reading proficiency.Those that had not taken advantage of the exercise bikes tested at a much lower,41%. Though the substantial improvement in academic achievement cannot all be attributed to programmes like “Read and Ride”,experts believe they are a significant contributor.That’s because studies have shown that physical activity stimulates(刺激) brain cells and helps prepare it

for learning.As this easy-to-follow exercise programme spreads,don't be surprised to find schools across the country adopt "Read and Ride"for their students. 32.What is the new programme at Ward Elementary School? A.Kids ride bikes as they read. B.Kids exercise balls and read at the gym. C.Kids sit at desks for long while reading D.Kids do outdoor activities during lessons. 含案A 解析细节理解题。根据第一段最后一句“At Ward Elementary School in Winston,North Carolina students have adopted a new programme that requires riding fixed bikes while reading." 可知,Ward Elementary School采用了一个新项目,学生阅读时需要骑固定住的自行车。故选 A项。 33.How do the students at Ward Elementary School benefit from the programme? A.They exercise with high pressure. B.They feel reading fun and learn better. C.They improve their sense of competition. D.They are instructed to read at the same pace. 答案B 解桐推理判断题。根据第五段的内容可知,参与这个项目的学生的阅读能力大幅提高,所以 这个项目能让学生感受到阅读的快乐,学习会更好。故选B项。 34.What can we learn from the last paragraph? A.The programme may be more and more popular. B.Schools doubt whether the programme is available C.Physical activities prevent kids from learning more D.The school achievement depends wholly on the programme. 答案A 解析推理判断题。根据最后一段最后一句“As this easy-to-follow exercise programme spreads,don't be surprised to find schools across the country adopt 'Read and Ride'for their students.”可知,这个项目将会越来越受欢迎,因为有越来越多的学校加入这个项目。故选A 项。 35.What is the main idea of the passage? A.Standing desks help school kids focus on their studies. B.Traditional teaching should be banned in the near future. C."Read and Ride"aims to make students healthier and smarter. D.Kids need to release energy during independent reading classes. 答案c 解析主旨大意题。通读全文,尤其是根据第二段内容可知,本文主要介绍了“一边骑车一边读 书”这一活动,而它的目的是让学生更健康、更聪明。故选C项。 第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分) 阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多 余选项。 Road Trip Planning There are so many things to consider when planning a road trip,especially if you want to make it a great one.Think about it:with less vacation time we have these days,don't you want
for learning.As this easy-to-follow exercise programme spreads,don’t be surprised to find schools across the country adopt “Read and Ride” for their students. 32.What is the new programme at Ward Elementary School? A.Kids ride bikes as they read. B.Kids exercise balls and read at the gym. C.Kids sit at desks for long while reading. D.Kids do outdoor activities during lessons. 答案 A 解析细节理解题。根据第一段最后一句“At Ward Elementary School in Winston,North Carolina students have adopted a new programme that requires riding fixed bikes while reading.” 可知,Ward Elementary School 采用了一个新项目,学生阅读时需要骑固定住的自行车。故选 A 项。 33.How do the students at Ward Elementary School benefit from the programme? A.They exercise with high pressure. B.They feel reading fun and learn better. C.They improve their sense of competition. D.They are instructed to read at the same pace. 答案 B 解析推理判断题。根据第五段的内容可知,参与这个项目的学生的阅读能力大幅提高,所以 这个项目能让学生感受到阅读的快乐,学习会更好。故选 B 项。 34.What can we learn from the last paragraph? A.The programme may be more and more popular. B.Schools doubt whether the programme is available. C.Physical activities prevent kids from learning more. D.The school achievement depends wholly on the programme. 答案 A 解析推理判断题。根据最后一段最后一句“As this easy-to-follow exercise programme spreads,don’t be surprised to find schools across the country adopt ‘Read and Ride’for their students.”可知,这个项目将会越来越受欢迎,因为有越来越多的学校加入这个项目。故选 A 项。 35.What is the main idea of the passage? A.Standing desks help school kids focus on their studies. B.Traditional teaching should be banned in the near future. C.“Read and Ride” aims to make students healthier and smarter. D.Kids need to release energy during independent reading classes. 答案 C 解析主旨大意题。通读全文,尤其是根据第二段内容可知,本文主要介绍了“一边骑车一边读 书”这一活动,而它的目的是让学生更健康、更聪明。故选 C 项。 第二节(共 5 小题;每小题 2.5 分,满分 12.5 分) 阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多 余选项。 Road Trip Planning There are so many things to consider when planning a road trip,especially if you want to make it a great one.Think about it:with less vacation time we have these days,don’t you want